MUDr. Dagmar Prokešová, endokrinologická ambulancia, Centrum pre liečbu obezity, Poliklinika Átrium, Rezedová 5, 821 01 Bratislava 

Raňajky: 245 kcal

Chlieb so šunkou

50 g rascového chleba, 40 g šunky, 1 trojuholníček nízkotučného syra

Obed: 350 kcal

Kapor na rasci, obloha

150 g kapra, 3 g rastlinného oleja, soľ, rasca, citrónová šťava, 130 g zemiakov, 80 g rímskeho šalátu, 80 g rajčín, nekalorické sladidlo

Kapra okoreníme, mierne podliateho upečieme v rúre. Bohato obložíme zeleninou, podľa chuti pokvapkáme citrónovou šťavou, podávame s uvarenými zemiakmi.

Večera: 350 kcal

Krehký kelový koláč

30 g polohrubá múka, 10 g Hery, 2 lyžice vody, 120 g kučeravého kelu, 1 strúčik cesnaku, 100 g bielkov, ¼ vajca, 50 ml nízkotučného mlieka, soľ, čierne korenie

Z múky, tuku a vlažnej vody vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a necháme cca 20 minút v chlade. Kel povaríme v osolenej vode, necháme odkvapkať a pokrájame na slížiky. Cesto vyvaľkáme, preložíme na zapekaciu formu, potrieme olejom, navrstvíme kel, osolíme, okoreníme a ochutíme rozotretým cesnakom. Uvarené bielky nakrájame na plátky, položíme na kel, zalejeme vajcom rozšľahanom v mlieku a dáme zapiecť do rúry.