MUDr. Dagmar Prokešová, endokrinologická ambulancia, Centrum pre liečbu obezity, Poliklinika Átrium, Rezedová 5, 821 01 Bratislava
Raňajky: 250 kcal
Kakao, chlieb s light džemom
50 g pšeničného chleba, 5 g Flory pro activ, 20 g jahodového light džemu, 200 ml nízkotučného mlieka, 3 g kakaa
Obed: 355 kcal
Guláš s ryžou
90 g hovädzieho mäsa, 3 g oleja, 10 g cibule, 100 g zelenej papriky, 5 g hladkej múky, 40 g ryže, soľ, mletá červená paprika
Nakrájanú cibuľku speníme na oleji, pridáme kocky hovädzieho mäsa, osolíme, poprášime paprikou a dusíme. K polomäkkému mäsu pridáme na slížiky nakrájanú papriku. Zahustíme – lyžičkou múky poprášime takmer vydusené mäso, podlejeme a 10 minút povaríme.
Večera: 305 kcal
Fazuľkový šalát so zemiakmi
100 g zemiakov, 150 g mrazených fazuliek, 15 g cibule, 1 strúčik cesnaku, 5 g olivového oleja, ¼ vajca, 10 g citrónovej šťavy, hrsť petržlenovej vňate, soľ, čierne korenie
Ošúpané zemiaky nakrájané na štvrťky a fazuľky uvaríme zvlášť v slanej vode, scedíme a necháme odkvapkať. Na rozohriatom oleji orestujeme cibuľku, pridáme v soli utretý cesnak, doplníme zemiaky, okoreníme, opečieme. Zemiaky necháme na panvici vychladnúť, pridáme fazuľky, ochutíme citrónovou šťavou a pred podávaním posypeme sekanou petržlenovou vňaťou