MUDr. Dagmar Prokešová, endokrinologická ambulancia, Centrum pre liečbu obezity, Poliklinika Átrium, Rezedová 5, 821 01 Bratislava
Raňajky: 245 kcal
Jemný párok s horčicou, kornšpitz
1 malý kornšpitz – 50 g, 50 g hydinového párku, 20 g horčice
Obed: 335 kcal
Papriky plnené sójovo-mäsovou plnkou
100 g zelenej papriky, 30 g sójového granulátu so šunkou, 20 g mletého mäsa, 1 vajce, 5 g cibule, soľ, čierne korenie, vegeta, 3 g oleja, 15 g rajčinového pretlaku, 100 g varených zemiakov
Sójový granulát prelejeme horúcou vodou, zmiešame s mletým mäsom, cibuľou, vajcom a korením. Papriku naplníme zmesou, dáme na olejom vytretý pekáčik, mierne podlejeme vodou a v rúre upečieme. Pred dokončením zahustíme pretlakom.
Večera: 350 kcal
Cestoviny na taliansky spôsob
40 g špagiet, 100 g rajčín, 15 g strúhaného parmezánu, 15 g strúhaného nízkotučného syra, 5 g olivového oleja, strúčik cesnaku, čierne korenie, oregano, bazalka, 30 g rajčinového pretlaku
Uvaríme špagety alebo iné cestoviny. Olivový olej zahrejeme, pridáme prelisovaný cesnak, oregano a bazalku, osolíme, okoreníme, doplníme rajčinovým pretlakom a mierne podlejeme. Syr najemno nastrúhame. Pri podávaní prelejeme cestoviny bylinkovou omáčkou a posypeme syrom.