MUDr. Dagmar Prokešová, endokrinologická ambulancia, Centrum pre liečbu obezity, Poliklinika Átrium, Rezedová 5, 821 01 Bratislava
Raňajky: 235 kcal
Pikantný syr s paprikou
50 g tmavého slnečnicového chleba, 50 g 30 % t. v. s syra, 70 g zelenej papriky
Obed: 380 kcal
Bravčový závitok s kyslou kapustou, zemiaky, papriková obloha
90 g bravčového stehna, 20 g hydinovej šunky, 50 g kyslej kapusty, 15 g cibule, 5 g sušených húb, 5 g hladkej múky, 120 g zemiakov, 70 g červenej a žltej papriky, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca
Huby namočíme a krátko povaríme. Plátok mäsa naklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme plátkom šunky, kyslou kapustou, prúžkami cibule a pokrájanými hubami. Takto naplnený plátok zabalíme, previažeme niťou, dáme na pekáčik, podlejeme a v rúre upečieme. Keď je mäso mäkké, závitok vyberieme a uchováme v teple. Vypečenú šťavu zahustíme múkou rozriedenou vo vode a prevaríme. Podávame s varenými zemiakmi, ozdobíme paprikami pokrájanými na slížiky.
Večera: 345 kcal
Žemľovka s jablkami
50 g rožkov, 1 vajce, 100 ml nízkotučného mlieka, 100 g strúhaných jabĺk, škorica, nekalorické sladidlo určené na varenie, 10 g Perly alebo iného rastlinného tuku na varenie
Rožky nakrájame na plátky, pokropíme mliekom a vyskladáme na tukom vymastenú formu, pokladieme strúhanými jablkami, poprášime podľa chuti škoricou a sladidlom, zalejeme zvyšným mliekom s rozmiešaným vajcom a dáme zapiecť do rúry.