MUDr. Dagmar Prokešová, endokrinologická ambulancia, Centrum pre liečbu obezity, Poliklinika Átrium, Rezedová 5, 821 01 Bratislava
Raňajky: 240 kcal
Rybičky s cibuľou
4 krehké chleby Knuspi, 100 g rýb v tomatovej omáčke, 15 g cibuľky
Obed: 340 kcal
Grilované kuracie biftečky
130 g kuracích rezňov, 100 g zemiakov, 30 g červenej cibule, 3 g slnečnicového oleja, 100 g redkvičky, 1 lyžica pikantnej horčice, 80 g rímskeho šalátu, 60 g žltej papriky pokrájanej na slížiky, grilovacie korenie
Mäso osolíme a okoreníme grilovacím korením a upečieme na grile (alebo na panvici). Varené zemiaky nakrájame na hranolčeky, pridáme pokrájanú červenú cibuľu, na plátky nastrúhané redkvičky a papriku. Osolíme, okoreníme, zalejeme zálievkou z oleja a horčice. Pri podávaní obložíme listami rímskeho šalátu.
Večera: 345 kcal
Slivkové knedle zo zemiakového cesta
70 g varených zemiakov, 40 g krupice, 10 g vajca, 60 g vykôstkovaných sliviek, 30 g strúhaného tvarohu, 15 g Flory light, soľ, škorica, nekalorické sladidlo
Studené uvarené zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, jemne osolíme, pridáme vajce, krupicu a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme plát, nakrájame na štvorčeky, na ktoré kladieme osušené slivky. Môžeme ich posypať podľa chuti škoricou a nekalorickým sladidlom na varenie, zabalíme a varíme v mierne osolenej vode. Podávame posypané strúhaným tvarohom prisladeným nekalorickým sladidlom a veľmi mierne pokvapkané rozpusteným tukom.